2020 TOGÜ DİPLOMA 2. YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR / 2020 TOGU THE 2nd PLACEMENT WITH DIPLOMA SCORE HAS ANNOUNCED

2020 TOGÜ Diploma 2. Yerleştirme ile üniversitemizde eğitim hakkı kazanan uluslararası öğrenciler, kayıtlarını 02 Ekim - 09 Ekim 2020 tarileri arasında yaptırabileceklerdir.

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler:

1. Lise Diplomasının aslı ve Not döküm cetvelinin (Transkript) aslı
  2. Denklik Belgesinin aslı: Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığından (Eğitim Ataşeliği) ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden (Eğitim Müşavirliği) alınan belge.

NOT: Öğrenciler bu belgeyi hemen vermek zorunda değildir. Kayıt yaptırdıktan sonra da (en geç mezuniyete kadar) verebilirler.

1. Varsa, Türkçe dil yeterlilik belgesi
  2. Kabul Mektubu
  3. Pasaport fotokopisi
  4. Dış temsilciliklerden alınacak öğrenim vizesinin fotokopisi
  5. Fotoğraf (2 adet),
  6. T.C. uyruklu adayların Kimlik Kartı fotokopisi,

* B1, B2, C1veya C2 seviyede TÖMER veya TYS (Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Sınavı) belgesine sahip olan öğrenciler TÖMER Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar.

Lise eğitimlerini T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayan adayların Türkçesi yeterli olarak kabul edilir.

1. Kayıtların öğrenciler tarafından şahsen yapılması zorunludur.
  2. Kayıt yeri: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Rektörlük Binası  Taşlıçiftlik Kampüsü/Tokat
  3. Kayıt tarihleri: 02 Ekim - 09 Ekim 2020.

ÖNEMLİ NOT: TÖMER (Yeterlilik, Kur Atlama ve Türkçe Eğitimi) ile ilgili detaylı bilgi için tomer.gop.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

TÖMER iletişim: +903562521616 (Dahili: 1494 ve 1495)

03 Ekim 2020, Cumartesi