2021 - 2022 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Üniversitemizde eğitim hakkı kazanan uluslararası öğrenciler, kayıtlarını 12 Ağustos - 4 Ekim 2021 tarileri arasında yaptırabileceklerdir.

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler:

1. Lise Diplomasının aslı ve fotokopisi
  2. Not döküm cetvelinin (Transkript) aslı ve fotokopisi
  3. Denklik Belgesinin aslı: Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığından (Eğitim Ataşeliği) ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden (Eğitim Müşavirliği) alınan belge.  NOT: Öğrenciler bu belgeyi hemen vermek zorunda değildir. Bu belge kayıt yaptırılan akademik yılın sonuna kadar teslim edilmelidir.
  4. Varsa, Türkçe dil yeterlilik belgesinin (en az B2 başarı düzeyinde) aslı ve fotokopisi
  5. Kabul Mektubu
  6. Pasaport fotokopisi,
  7. Dış temsilciliklerden alınacak öğrenim vizesinin fotokopisi
  8. T.C. uyruklu adayların Kimlik Kartı fotokopisi
  9. Mavi kart sahipleri için mavi kart fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği

* B2, C1veya C2 seviyede TÖMER veya TYS (Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yeterlik Sınavı) belgesine sahip olan öğrenciler TÖMER Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulurlar.

Lise eğitimlerini T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayan adayların Türkçesi yeterli olarak kabul edilir.

• Kayıtların öğrenciler tarafından şahsen yapılması zorunludur.
  • Kayıt yeri: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İdari Ofis, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi B Blok, Taşlıçiftlik Kampüsü/Tokat
  • Kayıt tarihleri: 12 Ağustos - 4 Ekim 2021.

ÖNEMLİ NOT: TÖMER (Yeterlilik, Kur Atlama ve Türkçe Eğitimi) ile ilgili detaylı bilgi için tomer.gop.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

TÖMER iletişim: +903562521616 (Dahili: 1494 ve 1495)

11 Ağustos 2021, Çarşamba